Entorn Hivern

EL NOSTRE ENTORN

HIVERN

Butlletí de Perill d'Allaus

Tenint en compte que el risc zero no existeix i els nombrosos accessos al refugi, alguns amb zones sensibles al risc d’allaus. És imprescindible consultar les condicions meteorològiques i el (BPA) abans de cada excursió.

En tot cas cal recordar que cadascú accedeix a la muntanya sota la seva responsabilitat, i l’obertura hivernal del refugi no implica la segurització dels accessos per part del refugi de l’Illa.

Formacions de nivologia

L’EDNA ofereix 2 nivells de cursos de seguretat, neu i allaus. Proposats per la pràctica de l’esquí de muntanya sobre el terreny.

Esports hivernals

La vall del Madriu-Perafita-Claror presenta un entorn immillorable per la pràctica de l’esquí de muntanya o les passejades amb raquetes, però son pràctiques que no estan exemptes de risc, i s’ha de tenir en compte que en aquesta vall encara hi ha moltes zones sense cobertura telefònica.

L’esquí de muntanya requereix un bon coneixement del medi i de les tècniques bàsiques per poder practicar-lo amb seguretat i poder gaudir-ne. El refugi de l’Illa es situa en un espai d’alta muntanya, i la neu pot amagar sorpreses desagradables. El visitant es fa responsable i ha de ser coneixedor dels riscos implícits en la pràctica d’activitats en entorns hivernals.

A més de coneixements d’esquí, cal tenir uns coneixements elementals de muntanya. En concret, cal tenir nocions bàsiques d’orientació, saber interpretar un mapa, meteorologia, primers auxilis… I sobretot cal prestar particular atenció als perills naturals de la muntanya ja que no estan senyalitzats.

Obertura hivernal

Per a assegurar una bona gestió de mercaderies i la mateixa comoditat per al visitant, tant estiu com hivern, l’obertura del refugi en temporada hivernal implica un augment de la despesa de gestió. Aquest augment es veu reflectit en les tarifes hivernals que es poden consultar en tot moment.

El nostre entorn a l'hivern